7 tips bij koffiezetten

CHECK DEZE TIPS OM DE BESTE KOFFIE TE ZETTEN

Tips bij koffiezetten, de 7 meest voorkomende problemen hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Je weet inmiddels wel wat van koffie, drinkt het iedere dag gretig en hebt thuis een prima koffiezetapparaat staan. Toch lukt het je maar niet om die perfecte koffie thuis te zetten. Zo eentje waarvan jouw gasten nog wel een tweede lusten.

Met deze tips bij koffiezetten helpen we je op weg om de perfecte koffie te maken. Zie hieronder de meest voorkomende problemen en de oplossing daarvoor.

Waar loop je tegenaan? Hieronder bieden we je de oplossing en helpen we je om een ware thuisbarista te worden. Nog een ander probleem te pakken? Let us know, dan helpen we je op weg.

tips bij koffiezetten

 

PROBLEEM

OPLOSSING

Koffie is te koud

kopje is niet voorverwarmd
filterdragers zijn niet  voorverwarmd
machine is te koud afgesteld

Koffie is te slap

te lage dosering gemalen koffie
watertemperatuur is te laag
koffie is te grof gemalen

Koffie is te sterk

te hoge dosering gemalen koffie
watertemperatuur is te hoog
koffie is te fijn gemalen

Crema is te licht

te lage dosering gemalen koffie
watertemperatuur is te laag
koffie niet goed aangedrukt in filterdrager

Crema is te donker

watertemperatuur is te hoog
koffie is te fijn gemalen

Slechte crèmelaag

koffie te grof gemalen
machine is vuil
pompdruk is te laag
oude bonen of maalsel

Slechte/ bittere smaak

te hoge dosering gemalen koffie
watertemperatuur is te hoog
koffie is te fijn gemalen
machine is vuil
kalk in de leidingen
oude bonen of maalsel
oud water in de leiding
kopje is vies

Probeer de oplossingen/ tips een voor een uit, dan kun je bij jou uitsluiten waar het probleem aan ligt.

Heb je een probleem/ vraag die hier niet tussen staat? Stuur een bericht naar info@cookboon.com en we lossen het voor je op.

Wil je jouw thuisbarista skills nog meer updaten? Boek een Thuisbarista workshop.

tips bij koffiezetten
share this post

related stories

FOR PEOPLE
WITH TASTE

Wij blijven onszelf, doen wat we beloven en varen onze eigen koers. Dat doen we vol trots in onze branderij in Breda, waar we niet alleen durven, maar ook meteen doen. En lukt iets niet, dan lachen we er samen om en leren ervan. We hebben ons bedrijf gebouwd op eerlijkheid en transparantie. We staan open voor kritiek, al krijgen we die vrij weinig.

 Al 30 jaar zijn Paul en Frank Merkus obsessief bezig met de perfecte espresso. Er was nog geen internet, een barista bestond nog niet en Latte was als je verkering ver weg woonde. We hadden maling aan de grote koffiebranders en gingen met een kleine Probat brander het avontuur aan. Experimenteren en ontdekken om de beleving van koffie te verbeteren. En dat blijven we doen. Met een team vol koffiegekken die met dezelfde liefde de allerbeste koffiebonen branden en nieuwe blends ontdekken. For people with taste.

COOK & BOON
& BONO

‘De koffie van Cook & Boon is voor mij toch wel de ideale afsluiter van een lunch of diner, maar hoe is de samenwerking ontstaan:

Ik heb Frank & Paul (Cook & Boon) leren kennen in de periode dat ik bij Inter Scaldes aan de slag ging als restaurant manager. Wat me gelijk opviel was de gedrevenheid en de bereidheid om van hun koffiebonen uiteindelijk de beste koffie te maken.

Dit door de militaire precisie waarmee ze altijd de koffiemachines afstellen in samenspraak met ons, maar ook de bereidheid waarin in ze klaar staan om een koffie- en/of baristatraining  te geven in hun Barista Academy in Breda of op locatie. 

Toen wij begin 2020 Salon de Provence in Breda overnamen was er dan ook geen twijfel of we voor Cook & Boon moesten gaan. Samen hebben we de verschillende koffieblends geproefd. Voor ons was uiteindelijk de Bio fairtrade de meest uitgebalanceerde after lunch- en/of  diner koffie. 

De service is erg persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te kijken om je koffieplan naar een nog hoger niveau te brengen. Natuurlijk is het ook erg fijn dat het een Bredase branderij is. We proberen toch de meeste leveranciers zo lokaal mogelijk te vinden.’