• SUSTAINABILITY
  GOALS

ROASTING
SUSTAINABLE

Ons hoofdkantoor is opgetrokken uit beton, glas en staal en voldoet aan de allerstrengste normen voor isolatie. Het gebouw is zo ontworpen dat ieder overbodig materiaal weggelaten is. Daarnaast werken we met volledig duurzaam opgewekte energie en liggen er op de hoge daken bijna 1.000 m2 zonnepanelen. We maken gebruik van duurzame en energiebesparende ledverlichting en ons magazijnequipement is volledig elektrisch uitgevoerd. Tevens is de koffiebrander uitgevoerd met een energiebesparend recirculatiesysteem, dat de warme lucht opnieuw door de brander stuurt.

Bovenstaande ontwikkelingen sluiten aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Zo dragen wij ons steentje bij aan: People, Planet en Profit!

 • CARBON FOOTPRINT​

  In 2021 zijn we een traject gestart om in 5 jaar onze footprint maximaal te reduceren. Een mogelijk overschot wordt gecompenseerd zodat we in 2026 klimaat neutraal produceren. Daarnaast proberen we zo circulair mogelijk te werken. 

  Zo worden restproducten als koffieboonvliesjes gebruikt als bodemveredeling. Onze jute zakken worden hergebruikt als bewapening van matrixborden. Op ons dak liggen 340 zonnepanelen en ons kantoor wordt al deels verwarmd met restwarmte uit de koffiebranderij. 

  CARBON FOOTPRINT​
 • GLOBAL COMPACT CODE

  Alle koffie die wij inkopen wordt gekocht op basis van en bij het Global Compact aangesloten bedrijven. Het Global Compact is een door de VN opgesteld convenant waarin zaken als arbeidsvoorwaarden, milieuzorg, educatie en anti corruptie worden geregeld.

  GLOBAL COMPACT CODE
 • WE ARE CERTIFIED

  Cook & Boon is als één van de weinige koffiebranderijen in Nederland BRCGS gecertificeerd met een AA-status. De Brand Reputation Compliance Global Standards is de hoogste voedselveiligheidsnorm. BRCGS stelt hoge eisen op het gebied van kwaliteit, hygiëne, milieu en de toepassing van HACCP. Het garandeert dat wij de koffie volgens de hoogste kwaliteitsstandaard branden, verpakken en leveren. Daarnaast is Cook & Boon gecertificeerd om BIO, Fairtrade en RA (Rainforest Alliance) koffie te branden. 

  WE ARE CERTIFIED

FOR PEOPLE
WITH TASTE

Wij blijven onszelf, doen wat we beloven en varen onze eigen koers. Dat doen we vol trots in onze branderij in Breda, waar we niet alleen durven, maar ook meteen doen. En lukt iets niet, dan lachen we er samen om en leren ervan. We hebben ons bedrijf gebouwd op eerlijkheid en transparantie. We staan open voor kritiek, al krijgen we die vrij weinig.

 Al 30 jaar zijn Paul en Frank Merkus obsessief bezig met de perfecte espresso. Er was nog geen internet, een barista bestond nog niet en Latte was als je verkering ver weg woonde. We hadden maling aan de grote koffiebranders en gingen met een kleine Probat brander het avontuur aan. Experimenteren en ontdekken om de beleving van koffie te verbeteren. En dat blijven we doen. Met een team vol koffiegekken die met dezelfde liefde de allerbeste koffiebonen branden en nieuwe blends ontdekken. For people with taste.

COOK & BOON
& BONO

‘De koffie van Cook & Boon is voor mij toch wel de ideale afsluiter van een lunch of diner, maar hoe is de samenwerking ontstaan:

Ik heb Frank & Paul (Cook & Boon) leren kennen in de periode dat ik bij Inter Scaldes aan de slag ging als restaurant manager. Wat me gelijk opviel was de gedrevenheid en de bereidheid om van hun koffiebonen uiteindelijk de beste koffie te maken.

Dit door de militaire precisie waarmee ze altijd de koffiemachines afstellen in samenspraak met ons, maar ook de bereidheid waarin in ze klaar staan om een koffie- en/of baristatraining  te geven in hun Barista Academy in Breda of op locatie. 

Toen wij begin 2020 Salon de Provence in Breda overnamen was er dan ook geen twijfel of we voor Cook & Boon moesten gaan. Samen hebben we de verschillende koffieblends geproefd. Voor ons was uiteindelijk de Bio fairtrade de meest uitgebalanceerde after lunch- en/of  diner koffie. 

De service is erg persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te kijken om je koffieplan naar een nog hoger niveau te brengen. Natuurlijk is het ook erg fijn dat het een Bredase branderij is. We proberen toch de meeste leveranciers zo lokaal mogelijk te vinden.’