latte cook en boon

Dirty chai koffie

dirty chai latte for rainy days

Dirty chai…Dirty watte? De Chai latte is inmiddels al aardig ingeburgerd op de menukaart. Deze kruidige thee geeft een extra boost op koude, regenachtige dagen. Maar wij gaan voor de dirty chai…dan wordt de latte gecombineerd met een lekkere shot espresso. Dé ideale koffie voor latte-fans.

Origineel komt de Chai latte uit India, Pakistan, Tibet en Nepal, maar heeft nu flink aan bekendheid gewonnen in het Westen. De heerlijk geurende kruiden als gember en kaneel, opgelost in de warme melk zorgen ervoor dat al je zintuigen geprikkeld worden. Lekker wegkruipen met een Chai op de bank, haardvuurtje aan en gaan.

Er zijn veel manieren om Chai Tea te bereiden, maar wij zouden Cook & Boon niet zijn als we daar niet een flinke shot espresso in zouden gooien. Precies de boost die je nodig hebt dit najaar!

HOE MAAK JE DE DIRTY CHAI LATTE THUIS?

Je kunt een heel brouwsel aan kruiden zelf mixen, maar dit is al perfect uitgedokterd door het merk Zuma Chai. Wij gaan dus voor gemak en kiezen ervoor om dit vegan poeder te gebruiken. We wisselen de smaken Vanilla en Spiced Chai af.

Specerijen die gebruikt worden: kardemom, kaneel, kruidnagel, peper en gember.

Bereidingswijze: 2 minuutjes

 

Dirty Chai latte kun je grofweg op 2 manieren zetten: als een Latte of als een cappuccino.

Dirty Chai Latte, latte macchiato style (als je laagjes in je koffie wilt zien):

1. Zet een verse Cook & Boon espresso, met Supercharged bonen

2. Mix de melk met het chai poeder

3. Schuim het melk op

4. Schenk de melk in een glas

5. Voeg daar als laatst met een kannetje de espresso aan toe

Je krijgt dan mooie laagjes.

 

Dirty Chai Latte, cappuccino style (als je voor latte art gaat)

1. Zet een verse Cook & Boon espresso in een groot Latte glas

2. Mix de espresso met het Chai poeder

3. Schuim volle melk op

4. Voeg de melk en flink wat melkschuim toe.

 

Wij kiezen als basis voor deze koffierecepten de Original Blend. Onze donkerst gebrande Koffiemelange met een aroma van geroosterde granen en hints van rijp fruit. Een lekkere pittige koffie met een stevige body. Je ziet allerlei toffe variaties van de Dirty Chai Latte met pepernoten, slagroom e.d. We zouden zeggen: experimenteer hier lekker mee en leef je uit!

IMPRESS YOUR GUESTS!

dirty chai
share this post

related stories

FOR PEOPLE
WITH TASTE

Wij blijven onszelf, doen wat we beloven en varen onze eigen koers. Dat doen we vol trots in onze branderij in Breda, waar we niet alleen durven, maar ook meteen doen. En lukt iets niet, dan lachen we er samen om en leren ervan. We hebben ons bedrijf gebouwd op eerlijkheid en transparantie. We staan open voor kritiek, al krijgen we die vrij weinig.

 Al 30 jaar zijn Paul en Frank Merkus obsessief bezig met de perfecte espresso. Er was nog geen internet, een barista bestond nog niet en Latte was als je verkering ver weg woonde. We hadden maling aan de grote koffiebranders en gingen met een kleine Probat brander het avontuur aan. Experimenteren en ontdekken om de beleving van koffie te verbeteren. En dat blijven we doen. Met een team vol koffiegekken die met dezelfde liefde de allerbeste koffiebonen branden en nieuwe blends ontdekken. For people with taste.

COOK & BOON
& BONO

‘De koffie van Cook & Boon is voor mij toch wel de ideale afsluiter van een lunch of diner, maar hoe is de samenwerking ontstaan:

Ik heb Frank & Paul (Cook & Boon) leren kennen in de periode dat ik bij Inter Scaldes aan de slag ging als restaurant manager. Wat me gelijk opviel was de gedrevenheid en de bereidheid om van hun koffiebonen uiteindelijk de beste koffie te maken.

Dit door de militaire precisie waarmee ze altijd de koffiemachines afstellen in samenspraak met ons, maar ook de bereidheid waarin in ze klaar staan om een koffie- en/of baristatraining  te geven in hun Barista Academy in Breda of op locatie. 

Toen wij begin 2020 Salon de Provence in Breda overnamen was er dan ook geen twijfel of we voor Cook & Boon moesten gaan. Samen hebben we de verschillende koffieblends geproefd. Voor ons was uiteindelijk de Bio fairtrade de meest uitgebalanceerde after lunch- en/of  diner koffie. 

De service is erg persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te kijken om je koffieplan naar een nog hoger niveau te brengen. Natuurlijk is het ook erg fijn dat het een Bredase branderij is. We proberen toch de meeste leveranciers zo lokaal mogelijk te vinden.’