we are a team

In de Cook & Boon koffiebranderij in Breda is een blend van koffiegekken obsessief bezig met het maken van de perfecte, smaakvolle espresso. Meet our team!

Zie jij jezelf hier wel tussen passen? We zijn nog op zoek naar een Allround medeweker in de koffiebranderij, lees meer over deze functie: vacature koffiebranderij.

our team: Paul Merkus
Paul merkus

founder

Our team: Frank Merkus
frank merkus

founder

Our team: Jeroen Mom
jeroen mom

sales oost-Nederland - jeroen.mom@cookboon.com

Our Team: Pascal Adamakis
Pascal adamakis

sales zuid-west-nl- pascal@cookboon.com

Our team: Joey de Wit
joey de wit

sales noord-west-nl - joey.dewit@cookboon.com

Our team: Lisa-Marie Merkus
lisa-marie merkus

q-grader

Our team: Michiel van de Klundert
michiel van de klundert

quality control manager & barista

Our team: Julien Jansons
julien jansons

roastery & quality manager

Our team: Teun Segeren
Teun Segeren

coffeeroaster

Our team: Sven Brekelmans
Sven brekelmans

warehouse manager

Our team: Paula van Engen
paula van engen

product developer- tea@frankpaul.nl

Our team: Dave Sleypen
dave sleypen

coffeeroaster

Our team: Florence van den Diepstraten
florence van den diepstraten

controller

Our team: Astrid Hoppenbrouwers
Astrid hoppenbrouwers

office manager

Our team: Raimondo Otting
Raimondo Otting

office assistant

Our team: Sanne Brons
sanne brons

brand manager

FOR PEOPLE
WITH TASTE

Wij blijven onszelf, doen wat we beloven en varen onze eigen koers. Dat doen we vol trots in onze branderij in Breda, waar we niet alleen durven, maar ook meteen doen. En lukt iets niet, dan lachen we er samen om en leren ervan. We hebben ons bedrijf gebouwd op eerlijkheid en transparantie. We staan open voor kritiek, al krijgen we die vrij weinig.

 Al 30 jaar zijn Paul en Frank Merkus obsessief bezig met de perfecte espresso. Er was nog geen internet, een barista bestond nog niet en Latte was als je verkering ver weg woonde. We hadden maling aan de grote koffiebranders en gingen met een kleine Probat brander het avontuur aan. Experimenteren en ontdekken om de beleving van koffie te verbeteren. En dat blijven we doen. Met een team vol koffiegekken die met dezelfde liefde de allerbeste koffiebonen branden en nieuwe blends ontdekken. For people with taste.

COOK & BOON
& BONO

‘De koffie van Cook & Boon is voor mij toch wel de ideale afsluiter van een lunch of diner, maar hoe is de samenwerking ontstaan:

Ik heb Frank & Paul (Cook & Boon) leren kennen in de periode dat ik bij Inter Scaldes aan de slag ging als restaurant manager. Wat me gelijk opviel was de gedrevenheid en de bereidheid om van hun koffiebonen uiteindelijk de beste koffie te maken.

Dit door de militaire precisie waarmee ze altijd de koffiemachines afstellen in samenspraak met ons, maar ook de bereidheid waarin in ze klaar staan om een koffie- en/of baristatraining  te geven in hun Barista Academy in Breda of op locatie. 

Toen wij begin 2020 Salon de Provence in Breda overnamen was er dan ook geen twijfel of we voor Cook & Boon moesten gaan. Samen hebben we de verschillende koffieblends geproefd. Voor ons was uiteindelijk de Bio fairtrade de meest uitgebalanceerde after lunch- en/of  diner koffie. 

De service is erg persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te kijken om je koffieplan naar een nog hoger niveau te brengen. Natuurlijk is het ook erg fijn dat het een Bredase branderij is. We proberen toch de meeste leveranciers zo lokaal mogelijk te vinden.’