• events
    cook&boon

Cook & Boon Giro: hét wielrenevent in Breda wat je niet mag missen.
Komend jaar organiseren we voor de 4e keer deze mooie coffeeride, op zondag 25 augustus. Het programma is simpel: coffee-ride-coffee-ride-relax.

Met 3 verschillende routes: 45km, 75km en een tocht van 110km+.

Programma van de Giro, het wielrenevent
We starten de dag met een kop koffie en een croissant, daarna gaan we fietsen en krijg je wederom koffie bij het pauzepunt.
Als je terugkomt bij de koffiebranderij is het terrein omgebouwd in een gezellig festivalsfeertje. Laat je masseren, geniet van de muziek
en lekker eten en drinken. Er wordt een loterij gehouden voor het goede doel. Komend jaar fietsen we voor Stichting 12q.

De Giro van Cook & Boon is goed georganiseerd met goed eten en drinken en mooie routes. De opbrengst gaat naar het goede doel: stichting 12q.

Kortom; een wielerevent waar je bij wilt zijn. Save the date: 25 augustus. De inschrijving van editie 2024 komt eraan! Houd onze social media in de gaten.

c&b
giro
2023

c&b giro 2023

september 2023

c&b
giro
2022

c&b giro 2022

september 2022

c&b
giro
2021

c&b giro 2021

september 2021

FOR PEOPLE
WITH TASTE

Wij blijven onszelf, doen wat we beloven en varen onze eigen koers. Dat doen we vol trots in onze branderij in Breda, waar we niet alleen durven, maar ook meteen doen. En lukt iets niet, dan lachen we er samen om en leren ervan. We hebben ons bedrijf gebouwd op eerlijkheid en transparantie. We staan open voor kritiek, al krijgen we die vrij weinig.

 Al 30 jaar zijn Paul en Frank Merkus obsessief bezig met de perfecte espresso. Er was nog geen internet, een barista bestond nog niet en Latte was als je verkering ver weg woonde. We hadden maling aan de grote koffiebranders en gingen met een kleine Probat brander het avontuur aan. Experimenteren en ontdekken om de beleving van koffie te verbeteren. En dat blijven we doen. Met een team vol koffiegekken die met dezelfde liefde de allerbeste koffiebonen branden en nieuwe blends ontdekken. For people with taste.

COOK & BOON
& BONO

‘De koffie van Cook & Boon is voor mij toch wel de ideale afsluiter van een lunch of diner, maar hoe is de samenwerking ontstaan:

Ik heb Frank & Paul (Cook & Boon) leren kennen in de periode dat ik bij Inter Scaldes aan de slag ging als restaurant manager. Wat me gelijk opviel was de gedrevenheid en de bereidheid om van hun koffiebonen uiteindelijk de beste koffie te maken.

Dit door de militaire precisie waarmee ze altijd de koffiemachines afstellen in samenspraak met ons, maar ook de bereidheid waarin in ze klaar staan om een koffie- en/of baristatraining  te geven in hun Barista Academy in Breda of op locatie. 

Toen wij begin 2020 Salon de Provence in Breda overnamen was er dan ook geen twijfel of we voor Cook & Boon moesten gaan. Samen hebben we de verschillende koffieblends geproefd. Voor ons was uiteindelijk de Bio fairtrade de meest uitgebalanceerde after lunch- en/of  diner koffie. 

De service is erg persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te kijken om je koffieplan naar een nog hoger niveau te brengen. Natuurlijk is het ook erg fijn dat het een Bredase branderij is. We proberen toch de meeste leveranciers zo lokaal mogelijk te vinden.’