blog-pumpkin spiced latte

Recept Pumpkin spice latte

Zo maak je Pumkin spice latte

Met de komst van de herfst is de Pumpkin Spice Latte een geliefd seizoensdrankje. Dit recept biedt een eenvoudige manier om deze combinatie van pompoen, kruiden en koffie zelf thuis te maken. In deze blogpost vind je de stappen om je eigen Pumpkin Spice Latte te bereiden.

Benodigdheden

Voor het maken van een Pumpkin Spice Latte heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels pompoenpuree (uit blik of zelfgemaakt, zie recept hieronder)
  • 2 theelepels pumpkin spice kruiden (recept hieronder)
  • 1 kopje melk (koemelk of een plantaardige variant)
  • 1 eetlepel suiker of een zoetstof naar keuze
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 shot espresso of 1/2 kopje sterke koffiebonen
  • Slagroom (optioneel)
  • Extra pumpkin spice kruiden voor garnering

Pompoenpuree maken

Voordat je aan de slag gaat met je Pumpkin Spice Latte, heb je pompoenpuree nodig. Dit kun je eenvoudig zelf maken. Begin met het kiezen van een kleine suikerpompoen, ook wel bekend als een ‘pie pumpkin’. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45-60 minuten, of totdat het vruchtvlees zacht is. Laat het afkoelen, schep het vruchtvlees eruit, en pureer het in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Je kunt de puree direct gebruiken of bewaren in de koelkast voor later gebruik.

Pumpkin spice kruiden mix maken

De pumpkin spice kruidenmix is essentieel voor dit recept. Je kunt deze eenvoudig zelf maken met de volgende kruiden:

  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1,5 theelepel gemalen piment
  • 1,5 theelepel gemalen kruidnagel

 

Meng alle kruiden goed door elkaar en bewaar in een luchtdicht potje. Je kunt deze mix ook gebruiken voor andere recepten, zoals cakes, koekjes of zelfs havermout!

Aan de slag

Nu je alles hebt voorbereid, is het tijd om aan de slag te gaan!

  1. Verwarm de melk: Giet de melk in een steelpan en verwarm deze op middelhoog vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  2. Voeg de pompoenpuree en kruiden toe: Zodra de melk warm is (maar niet kookt), voeg je de pompoenpuree en pumpkin spice kruiden toe. Klop het mengsel goed door zodat de puree oplost en de kruiden zich goed vermengen.
  3. Zoet het drankje: Voeg de suiker en het vanille-extract toe en roer goed door. Proef het mengsel en pas de zoetheid aan naar jouw voorkeur.
  4. Maak de koffie: Zet ondertussen een shot espresso of een sterke kop koffie.
  5. Combineer alles: Giet de koffie in een mok en voeg het melk-pompoenmengsel toe. Roer goed door om alle smaken te mengen.
  6. Garneer en serveer: Als je wilt, kun je de latte afmaken met een toef slagroom en een snufje extra pumpkin spice kruiden. Dit geeft je latte die extra decadente touch.

Genieten maar!

Je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte is nu klaar om van te genieten. Dit recept is perfect om te delen met vrienden of om jezelf te trakteren op een gezellige herfstavond. Bovendien kun je experimenteren met de verhoudingen van de ingrediënten om jouw perfecte versie van de Pumpkin Spice Latte te maken.

Of je nu een ervaren barista bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijk drankje voor thuis, het maken van je eigen Pumpkin Spice Latte is een leuke en bevredigende manier om in de herfstsfeer te komen.

Dus waar wacht je nog op? Haal die pompoenpuree en kruiden uit de kast en begin vandaag nog met je eigen Pumpkin Spice Latte maken!

share this post

related stories

FOR PEOPLE
WITH TASTE

Wij blijven onszelf, doen wat we beloven en varen onze eigen koers. Dat doen we vol trots in onze branderij in Breda, waar we niet alleen durven, maar ook meteen doen. En lukt iets niet, dan lachen we er samen om en leren ervan. We hebben ons bedrijf gebouwd op eerlijkheid en transparantie. We staan open voor kritiek, al krijgen we die vrij weinig.

 Al 30 jaar zijn Paul en Frank Merkus obsessief bezig met de perfecte espresso. Er was nog geen internet, een barista bestond nog niet en Latte was als je verkering ver weg woonde. We hadden maling aan de grote koffiebranders en gingen met een kleine Probat brander het avontuur aan. Experimenteren en ontdekken om de beleving van koffie te verbeteren. En dat blijven we doen. Met een team vol koffiegekken die met dezelfde liefde de allerbeste koffiebonen branden en nieuwe blends ontdekken. For people with taste.

COOK & BOON
& BONO

‘De koffie van Cook & Boon is voor mij toch wel de ideale afsluiter van een lunch of diner, maar hoe is de samenwerking ontstaan:

Ik heb Frank & Paul (Cook & Boon) leren kennen in de periode dat ik bij Inter Scaldes aan de slag ging als restaurant manager. Wat me gelijk opviel was de gedrevenheid en de bereidheid om van hun koffiebonen uiteindelijk de beste koffie te maken.

Dit door de militaire precisie waarmee ze altijd de koffiemachines afstellen in samenspraak met ons, maar ook de bereidheid waarin in ze klaar staan om een koffie- en/of baristatraining  te geven in hun Barista Academy in Breda of op locatie. 

Toen wij begin 2020 Salon de Provence in Breda overnamen was er dan ook geen twijfel of we voor Cook & Boon moesten gaan. Samen hebben we de verschillende koffieblends geproefd. Voor ons was uiteindelijk de Bio fairtrade de meest uitgebalanceerde after lunch- en/of  diner koffie. 

De service is erg persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te kijken om je koffieplan naar een nog hoger niveau te brengen. Natuurlijk is het ook erg fijn dat het een Bredase branderij is. We proberen toch de meeste leveranciers zo lokaal mogelijk te vinden.’